Het verhaal van Stijn

 
Negentien jaar geleden begon Stijn Joosten aan een 3-jarige in-service opleiding tot laborant radiologie.
'Bij radiologie denk je al gauw aan röntgenfoto’s, CT -en MRI-scans. Maar er zijn nog meer technieken die worden toegepast met behulp van medische beeldvorming,' vertelt Stijn. 

 

Het verhaal van Stijn


Negentien jaar geleden begon Stijn Joosten aan een 3-jarige in-service opleiding tot laborant radiologie. 'Bij radiologie denk je al gauw aan röntgenfoto’s, CT -en MRI-scans. Maar er zijn nog meer technieken die worden toegepast met behulp van medische beeldvorming,' vertelt Stijn.

Specialisatie


Stijn is gespecialiseerd in de interventieradiologie: het behandelen van een breed scala aan aandoeningen op geleide van de genoemde beeldvormende technieken. ‘We behandelen alles behalve het hart en het hoofd’. Per  1 december a.s. begint hij aan een nieuw avontuur in de vaathoek: hij wordt ingewerkt als duplexlaborant, specifieke echo-diagnostiek van de bloedvaten.
 

Vinger aan de pols


Officieel is Stijn MBB’er. Medisch beeldvormings- en bestralingsdeskundige. In principe houdt hij zich alleen bezig met het vastleggen van beelden. Dat dekt de lading van zijn werkdag echter in het geheel niet. De behandeling van patiënten op de angiografiekamer is echt een teamprestatie waarbij Stijn als angiografielaborant nauw samenwerkt met de interventieradioloog. Er is persoonlijk contact zowel met de dokter als de patiënt en dat heeft voor hem veel meerwaarde. ‘Vroeger wilde ik dokter worden. Chirurgie, snijden en beter maken, daar droomde ik van. Ik keek ook altijd naar Vinger aan de pols. Daar kwam best veel bloed bij kijken. Echt geweldig vond ik dat’.
 

Plaatsing


Een interventie wordt, zoals gezegd, uitgevoerd bij mensen met uiteenlopende aandoeningen en klachten. Stel, je hebt last met lopen (etalagebenen). De huisarts verwijst je naar een vaatchirurg in CWZ. Deze denkt dat jouw bloedvaten een rol spelen in de pijn die je hebt bij het lopen. Om het zeker te weten moeten je bloedvaten worden bekeken en onderzocht. Na overleg tussen de vaatchirurg en interventieradioloog komt de patiënt op de angiokamer voor een dotter, vaak ook met plaatsing van een stent. Daarnaast ziet Stijn ook spoedgevallen. Patiënten met een acute bloeding. Als er een bloedvat knapt, dan kan een chirurg een grote snee zetten om te zien waar het mis gaat. Dit is niet altijd wenselijk. Vaak is er ook via de liezen toegang tot het probleem en kan zo ook tijdig worden ingegrepen door het bloedvat waaruit de patiënt bloedt van binnenuit dicht te maken.
 

Sociaal medisch werken


Er wordt op de angiokamer gewerkt in een hecht team met meerdere collega’s. Een interventieradioloog en vier laboranten. Eén laborant reikt alle materialen aan (omloop), een ander assisteert de arts steriel aan de behandeltafel, weer een ander teamlid doet tussentijdse metingen en dan is er altijd iemand die het overzicht houdt. De laboranten rouleren. Dat houdt ze scherp. Stijn vindt het prettig om op deze manier te werken. ‘Samen leveren we een prestatie. Anders dan op de röntgenafdeling zien wij vaak maar een paar patiënten per dag. Maar wij krijgen dan wel de kans om ons helemaal te verdiepen in de patiënt. Vervolgens gaan we met elkaar en met de arts ‘aan tafel’. Zo’n behandeling duurt dan wel even. Dat samen zwoegen voor een goed resultaat, daar geniet ik het meest van’.
 

Vertrouwd


Stijn is dus al behoorlijk wat jaren werkzaam in CWZ, maar heeft nooit het gevoel gehad om ergens anders te willen werken. ‘Ik kan hier helemaal mezelf zijn. Het ziekenhuis voelt vertrouwd voor mij, bijna als een dorp. Ik kan tegen iedereen gedag zeggen. Er is niemand die me dan raar aankijkt. Dat is hier normaal. Iedereen telt mee en iedereen is even belangrijk. Samen houden we dit leuke ziekenhuis draaiend. Heel bijzonder vind ik dat’.

Volg ons op social media!

Volg ons op social media!

 

Samen maken we het verschil

CWZ is één van de 27 topklinische
opleidingsziekenhuizen in Nederland. 
Al meer dan 170 jaar zijn wij hét ziekenhuis
van de regio Nijmegen.  

Samen maken we het verschil

CWZ is één van de 27 topklinische
opleidingsziekenhuizen in Nederland. 
Al meer dan 170 jaar zijn wij hét ziekenhuis
van de regio Nijmegen.  

 

 

© 2023 CWZ. Alle rechten voorbehouden.      Disclaimer      Sitemap

 

© 2023 CWZ.
Alle rechten voorbehouden.